Insändare: Att ett O ska ställa till med så mycket problem

Om Fantomen satt i rullstol och ville gå till en bar och dricka mjölk skulle det vara Omöjligt om det bara fanns trappor vid ingången. Vid sådana tillfällen är det inte bara mjölken som känns sur. Vi vill göra det möjligt för Fantomen och alla andra att glida in.

Vissa näringsidkare tycker det är Orimligt att de ska behöva ta bort trottoarpratare. Vi tycker det är rimligt så att de som har en synnedsättning, använder rullstol/elrullstol, kör rollator eller barnvagn, kommer förbi utan att behöva ta en Omväg ut i den Osäkra gatan.

Fantomen har en synlig funktionsnedsättning, men det finns även Osynliga. Vi vill ha ett samhälle som är tillgängligt för alla, men idag finns det ett O i vägen.

Lika rund som en sten. Det skulle vara bra om vi kunde knuffa ner den över ett stup så att den rullar ner och går sönder.

Men vi orkar inte knuffa ensamma, den är för tung. Om vi alla hjälps åt så kan det gå. Är det någon som fortfarande är Oberörd av det här, eller blir ni berörda?

Visa ert stöd och marschera med oss den 26 maj, för att få till en lag som klassar Otillgänglighet som diskriminering. Om vi inte gör något blir det ingen förändring, och då står vi där och undrar, vart tog framtiden vägen? Svaret: Vi måste skapa den själva.

”När Fantomen talar så lyssnar man”

Text skriven av: Stefan Ericsson

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s